Presentació de l’Àlex i l’Eulàlia

23 de Gener de 2022

A Viladecans feia molt de temps que no es vivia una fita tant important dins la cultura popular. I es que una figura nova dins la imatgeria festiva de la ciutat no arriba cada dia. En aquest cas ha estat una parella de Gegants, l’Àlex i l’Eulàlia. La Festa ha estat

A la presentació de l’Àlex i l’Eulàlia no podien faltar balladors del Ball de la Tornaboda, ja que els nous gegants representen una parella de balladors d’aquests ball tradicional de Viladecans i Gavà. Acompanyats com no de les gralles, de la mà dels Grallers de Viladecans. Ens han acompanyat moltes colles geganteres a l’acte, en espacial la colla de Geganters i Grallers de Casablanca. D’ells son el Manuel i la Blanca, els gegants padrins de l’Àlex i l’Eulàlia. Altres colles convidades que nos es van voler perdre l’esdeveniment van ser: Colla Gegantera de Castelldefels, Colla Gegantera de Cervelló, Associació Gegantera Delta Prat, Gegants de la Ciutat del Prat de Llobregat, Colla de Geganters d’Esplugues, Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà, Colla de Geganters i Grallers d’Olesa de Bonesvalls, Colla de Geganters de Sant Joan Despí.

El Josep i la Paquita van fer un cercavila de comiat amb totes les colles participants. Un cop presentada la nova parella, es restauraran les esquerdes que tenen, i es posaran a punt per tornar a ballar, però aquest cop romandran a l’espera de ser cridats en actes espacials dins la ciutat. Per tal de mantenir-los i que durin molts anys es procurarà que quedin exposats per a que tot Viladecans pugui seguir gaudint d’ells.

Un cop a la plaça, i després de ballar totes les colles, arriba la presentació de la Nova Parella de Gegants de Viladecans: L’Àlex i l’Eulàlia. Entrant a la plaça acompanyats pels balladors de la Tornaboda. Després de la presentació toca el primer ball de bateig, fent el Ball del Patatuf juntament amb els padrins de Casablanca, la Blanca i el Manuel. A continuació van fer el ball adaptat de la Tornaboda, acompanyats pels balladors d’aquest ball. Finalment, i després de l’entrega de records i plaques a totes les colles, es va fer el Passi-ho bé!


Vídeo dels balls de presentació de l’Àlex i l’Eulàlia:

Fer un agraïment especial al Jan, un jove que li encanta la fotografia i que ens ha fet la majoria de les que hem penjat. Segueix així!


Us presentem el reportatge fet per l’Ajuntament de Viladecans:


Més llocs on apareixem:

Pulseras Candela:

https://www.pulserascandela.org/noticias/noticia/Gigantes+solidarios

El Periodico:

https://www.elperiodico.com/es/viladecans/20220125/viladecans-presenta-alex-eulalia-nuevos-13146191

El llobregat:

https://www.elllobregat.com/noticia/21530/viladecans/lex-y-eullia-son-los-nuevos-gigantes-modernos-y-jovenes-de-viladecans.html

El Far:

https://elfar.cat/art/39259/leulalia-i-lalex-els-nous-gegants-joves-lleugers-i-moderns-de-viladecans

Comenta

A %d blogueros les gusta esto: