Història

Els Diables de Viladecans van néixer per la festa de Sant Joan de l’any 1983. El seu origen a Viladecans està en una altra entitat Els Consells Populars de Cultura Catalana, entitat dedicada a recuperar tradicions d’arrel catalana i promocionar-les a Viladecans. Així ells feren els primers correfocs als anys 1981 i 1982.

Primers Correfocs a la Ciutat de Viladecans, amb el vestuari de roba de sac

Amb la desaparició d’aquesta entitat, antics membres varen conservar les sortides de diables i s’instituïren com a Diables de Viladecans l’any 1983. En l’actualitat Diables de Viladecans ha crescut en el seu ventall d’activitats. S’ha passat de només tenir una secció de diables a incorporar noves seccions com la dels timbalers que donen ritme a les sortides.

L’any 1995 s’incorpora un drac que s’anomena «Cadefoc«, una mena de gos diabòlic que recorda el nom de vila de Viladecans. També l’any 1995 Diables de Viladecans es fa càrrec dels Gegants de Viladecans, que fins a les hores havien deixat de sortir i estaven arraconats en un magatzem de l’ajuntament. Amb la secció de geganters va néixer la secció de grallers per acompanyar els gegants i fer-los ballar.

Finalment l’any 1997 es va crear una secció infantil/juvenil de Diables, pedrera per a futurs membres de la colla.