LA NOVA PARELLA – TROBADA DE GEGANTS A VILADECANS

Mapa no disponible

Fecha/Hora
Date(s) - enero 23, 2022
10:00 am - 1:30 pm

Ubicación
Plaça de la Mediterrània - Davant del Cúbic

Categorías


EL COMIAT

Els Gegants de Viladecans apareixen per primer cop a la Vila al mes de setembre de l’any 1956, fent la primera ballada durant els actes de celebració de la Festa Major d’estiu.
La parella de gegants va ser adquirida a la Casa Ingenio de Barcelona i van sortir d’un motlle del que moltes altres parelles de gegants d’altres poblacions han sortit. Diables de Viladecans es va fer càrrec d’ells el 1995 amb l’impuls de la secció de Geganters de Viladecans.
Els actuals gegants de Viladecans, el Josep i la Paquita, faran 65 anys i estan fets de materials fràgils que amb els pas del temps s’han anat debilitant i cal reparar-los molt sovint. Actualment s’han renovat els vestuaris i els cavallets s’han reconstruït com els originals. En els trasllats per a realitzar les sortides a altres poblacions cal estirar-los al remolc i això fa que es trenquin per la part del coll ja que no estan pensats per estar estirats.
Per aquestes raons es vol “jubilar” el Josep i la Paquita, fent sortides a la nostra població com per festa major i actes molt puntual i especials. D’aquesta manera procurar conservar-los en el millor estat possible.


COM SERAN?

La nova parella de gegants serà:
– Una parella més representativa de Viladecans. Inspirada en una tradició molt arrelada a la ciutat
– Tindrà un ball representatiu, únic per aquesta parella de gegants
– Serà un aparella Jove, lluny de la vella tradició de parelles de gegants representat reis, comptes, etc.

Millores tècniques:
– Seran més lleugers i no tant alts, això permetrà que siguin més portables i farà que més geganteres i geganters puguin ballar amb ells
– Es podran desmuntar més fàcilment, el que permetrà a la colla una mobilitat més senzilla en els desplaçaments a altres poblacions
– Els materials principals seran la fibra de vidre i l’alumini, el que assegurarà una llarga vida a la parella.


L’ACTE

10h. – Els gegants de les colles convidades juntament amb els actuals gegants de Viladecans (Josep i Paquita, Pica-Peta i Peta-fum) faran la plantada a la plaça de la Mediterrània (davant del Cúbic)

11.30 – Iniciarem un cercavila de comiat al Josep i la Paquita. El recorregut serà: plaça de la Mediterrània / plaça Europa / plaça de la Mediterrània

12.30 – Inici de l’acte de presentació de La Nova Parella de gegants de Viladecans